25/3/10

Παραλογισμοί...

Η Σούπερ Λίγκα ΣΙΩΠΑ ένοχα και προκλητικά. Ούτε μία ανακοίνωση για τα επεισόδια στο ΟΑΚΑ. Ούτε καν μία δήλωση απ’ τον λαλίστατο πρόεδρό της.
Τι ειρωνεία, αλήθεια. Όταν αναλάμβανε την προεδρία της, ο Νίκος Πατέρας έθετε ως προτεραιότητά του την καταπολέμηση της βίας! Αυτήν που ο ίδιος ουσιαστικά ΥΠΕΘΑΛΨΕ την περασμένη Κυριακή.
Διαβάστε και γελάστε με όσα δήλωνε πριν από τρεις μόλις μήνες:
«Ως πρόεδρος της Super League θέλω να συνεχίσω το επιτυχημένο έργο των προκατόχων μου και να συντελέσω στην επίλυση των προβλημάτων που υφίστανται, όπως για παράδειγμα το θέμα της αθλητικής βίας, το οποίο δυστυχώς εξακολουθεί να είναι το μεγαλύτερο που αντιμετωπίζει το ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. Επειδή δεν πιστεύω ότι τα προβλήματα λύνονται με ευχολόγια, στόχος μας είναι να συνεργαστούμε στενά με όλους τους φορείς, ώστε να τεθεί ένα πλαίσιο που θα προσεγγίζει το θέμα στη διάσταση της πρόληψης και όχι της καταστολής».
Από πρόληψη άλλο τίποτα την περασμένη Κυριακή!
Δεν ήταν το πρώτο κρούσμα ΑΝΑΚΟΛΟΥΘΙΑΣ λόγων και έργων, όμως, το συγκεκριμένο για τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού. Παραμονές του προηγούμενου ντέρμπι, στο «Καραϊσκάκη», είχε στείλει επιστολή στον πρόεδρο της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο, με αφορμή ορισμένα πράγματα που είχε πει προς τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού ο Σωκράτης Κόκκαλης και, φυσικά, είχαν μεταφερθεί λανθασμένα προς τον Τύπο.
Ζητούσε, λοιπόν, στις 23 Νοεμβρίου ο Πατέρας: «Σας παρακαλούμε για την άμεση παρέμβασή σας προκειμένου να τηρηθεί η νομιμότητα και να ληφθεί κάθε απαιτούμενο μέτρο, προκειμένου να διασφαλιστεί η πιστή εφαρμογή των κανονισμών και να διαφυλαχθούν τα μέλη της ομάδας μας από κάθε είδους αντιαθλητική συμπεριφορά, εντός ή εκτός του αγωνιστικού χώρου».
Τώρα δεν είχε κανένα σχετικό αίτημα, φυσικά, να εκφράσει. Όλα τα έκανε τέλεια!
Το μεγάλο γέλιο, όμως, έπεσε με την ανακοίνωση που εξέδωσε ως πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, μετά τον αγώνα Καβάλας-Ολυμπιακού. Θαυμάστε ένα απόσπασμα: «Είναι προφανές και αυτονόητο ότι η Σούπερ Λίγκα καταδικάζει απερίφραστα τα χθεσινά θλιβερά επεισόδια στους αγώνες ΠΑΣ Γιάννινα-'Αρης και Νέα Καβάλα-Ολυμπιακός. Είναι επίσης προφανές ότι η αρμόδια Πειθαρχική Επιτροπή θα επιβάλει στις ομάδες τις κυρώσεις που προβλέπονται από τον ΚΑΠ και τον Πειθαρχικό Κώδικα της ΕΠΟ. Αυτή που δεν είναι δυστυχώς προφανής, είναι η βούληση και η δυνατότητα της ΕΛ.ΑΣ να επιβάλει κυρώσεις στους φυσικούς αυτουργούς των επεισοδίων, οι οποίοι με τη συμπεριφορά τους πλήττουν την εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου και απομακρύνουν τη συντριπτική πλειοψηφία των υγιώς σκεπτόμενων φιλάθλων από τα γήπεδα. Για το λόγο αυτό, η Σούπερ Λίγκα ζήτησε άμεσα συνάντηση με τα αρμόδια επιτελικά και επιχειρησιακά στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., με σκοπό να θέσει στη διάθεσή τους τα video των αγώνων, όπως αυτοί μεταδόθηκαν από την τηλεόραση και παρακολούθησαν εκατομμύρια Έλληνες από τα σπίτια τους, με την ελπίδα ότι, έστω και εκ των υστέρων, οι αρμόδιες αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές θα επιληφθούν του θέματος, ώστε να επιβληθούν οι κυρώσεις που προβλέπει ο νόμος, στα φυσικά πρόσωπα που συμμετείχαν στα επεισόδια…».
* ΟΧΙ, τώρα η Λίγκα δεν καταδίκασε τα ΑΙΣΧΗ του ΟΑΚΑ! Γιατί, άλλωστε;
* ΟΧΙ, τώρα η Λίγκα δεν κάλεσε την Πειθαρχική Επιτροπή να επιβάλει τις «προβλεπόμενες κυρώσεις» όπως τότε που ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε με αποκλεισμό της έδρας του!
* ΟΧΙ, τώρα δεν υπάρχει λόγος να αναζητηθούν ευθύνες στην ΕΛ.ΑΣ. Όλα τα έκανε βάσει… οργανωμένου σχεδίου, άλλωστε. Για να αποτρέψει τα επεισόδια, ντε!
* ΟΧΙ, τώρα δεν έκανε καμία κίνηση η Σούπερ Λίγκα να παραδώσει τα βίντεο, όπου φαίνονται ΞΕΚΑΘΑΡΑ οι φάτσες όσων πέταξαν μέχρι και μολότοφ σε βάρος της «ερυθρόλευκης» αποστολής!
Όλα είναι καλά τώρα.
Μόνο που ο Πατέρας έχει εξαφανιστεί!
Και μαζί του, ο λαλίστατος επίσης Στέφανος Ησαΐας, που μετά το «Καραϊσκάκη» είχε πάρει σβάρνα τα ραδιόφωνα, καταγγέλλοντας τη φιλοξενία που έτυχε η αποστολή της ομάδας του!
Ξέρετε, τότε που ο Πατέρας και οι συν αυτώ παρακολούθησαν με ουίσκι και φιστίκια το ματς απ’ τη σουίτα και στο τέλος ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού είχε ζητήσει να μεταφέρουν οι «ερυθρόλευκοι» τις ευχαριστίες του στον Σωκράτη Κόκκαλη!
Αλήθεια, πού είναι τώρα ο κ. Ησαΐας, να επαναλάβει όσα έλεγε για το δήθεν χτύπημα που δέχθηκε ο Τζόρβας τότε; Για «ελεεινά και ντροπιαστικά πράγματα» είχε μιλήσει. Τώρα, δεν τον βρήκε ένας, ρε παιδιά, να χαρακτηρίσει αυτά που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ συνέβησαν στο ΟΑΚΑ;
Και είχε προσθέσει τότε και το απίστευτο: «Ο Παναθηναϊκός θα είναι ευχαριστημένος όταν θα φτάσουμε στο σημείο να γίνονται παιχνίδια όπως στην Αγγλία»!!! Χα χα χα! Μήπως να νικούν, εννοούσε; Τον Άγγλο, πάντως, του τον είχαμε, φρέσκο φρέσκο...
Θέλουν και Αγγλία, τρομάρα τους. Εδώ δεν βρίσκουν το δρόμο να πάνε στο Φάληρο και να φύγουν απ’ τη… Λιέγη!
Αυτά που δεν λένε ο Πατέρας, ο Ησαΐας και οι υπόλοιποι, όμως, επειδή προφανώς δεν έχουν σήμα εκεί που βρίσκονται και δεν τους βρίσκουν οι ρεπόρτερ, τα είπε η άτυχη κοπέλα που είδε τον χάρο με τα μάτια της στο ΟΑΚΑ την Κυριακή…

Κόκκινος

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

apo pou ta antegrapse kai esy re kokkine? ti tha ginei tha ta kanete ola copy paste apo alles selides????